AVAQ leestips 

25/03/2021

Eerder deelden wij interessante kijktips over onder andere privacy en de digitale wereld (deel 1deel 2 en deel 3). Dit keer is het tijd voor interessante leestips! Deze boeken nemen je mee in de wereld van privacy en digitalisering. De boeken brengen je onder andere op de hoogte van de risico’s die daar bij komen kijken én hoe je jouw privacy daartegen kunt beschermen. AVAQ vindt bewustwording rondom privacy en het beschermen van (persoonlijke)informatie belangrijk, daarom delen wij regelmatig leuke en educatieve tips waarmee bewustwording verbeterd kan worden. 

Je hebt wél iets te verbergen 

Privacy is het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd. Dat laten onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis in het boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ zien. Martijn en Tkometzis hebben jaren ervaring op het gebied van privacy, surveillance en technologie en zijn werkzaam voor het journalistieke platform de Correspondent. In dit boek lees je aan wie je jouw gegevens allemaal weggeeft en welke ingrijpende gevolgen dat heeft. Het is een informatief boek dat helder, spannend en meeslepend is geschreven. Koop ‘Je hebt wel iets te verbergen’ hier. 

 

Leestip: je hebt wel iets te verbergen

 

Het is oorlog maar niemand die het ziet 

Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk deed jarenlang onderzoek naar de digitale wereld. De resultaten daarvan beschrijft hij in zijn boek ‘Het is oorlog maar niemand die het ziet’. Modderkolk is bekend van zijn werk voor het NRC Handelsblad en de Volkskrant. In dit boek lees je stapsgewijs hoe groot de afhankelijkheid van technologie hedendaags is en welke risico’s daarmee gepaard gaan. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van de Nederlandse veiligheidsdiensten? En hoe kunnen we onszelf beschermen? Koop ‘Het is oorlog maar niemand die het ziet’ hier. 

 

Leestip: het is oorlog maar niemand die het ziet

 

Ik weet je wachtwoord 

In het boek ‘Ik weet je wachtwoord’ van onderzoeksjournalist Daniël Verlaan lees je over zijn ervaringen met de gevaren van de digitale wereld. Hij ging undercover in schimmige netwerken, sprak met de puber die de Nederlandse banken platlegde en zocht uit hoe een kleine arthousebioscoop op grote schaal onze computers gijzelde. Verlaan is meerdere keren te gast geweest bij verschillende talkshows en is werkzaam bij RTL Nieuws. ‘Ik weet je wachtwoord’ is een journalistieke thriller die makkelijk weg leest! Koop ‘Ik weet je wachtwoord’ hier. 

 

leestip: ik weet je wachtwoord

Na het lezen van deze boeken vragen over digitalisering, privacy(risico’s) en betere bewustwording? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Houd ook onze website in de gaten voor meer interessante leestips!

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer