Integriteitsbeleid

Integriteit op de werkvloer

Hoe ontwikkel je een integere organisatie?

Met een integriteitsbeleid werk je aan een integere organisatie. Integriteit op het werk geeft medewerkers een vertrouwder en veiliger gevoel, voorkomt incidenten zoals fraude en bedrijfsdiefstal en zorgt naar buiten toe voor een beter imago.

Een integere organisatie worden gaat niet vanzelf. Dit vereist een goede aanpak. Een aanpak waarin veel elementen samenkomen: beleid, gedragsregels en richtlijnen, procedures en instructies, awareness bij leidinggevenden, melden van afwijkend gedrag/incidenten en protocollen voor integriteitsonderzoek. AVAQ kan hierin op verschillende manieren ondersteuning bieden.

 

 

Plan een adviesgesprek
Wij helpen gevaren van binnenuit voorkomen

Insider threat

Wij ondersteunen bij het stimuleren van integer gedrag en voorkomen of onderzoeken van ongewenst gedrag

Integriteit inrichten

Bescherming van medewerkers tegen psychosociale arbeidsbelasting (PSA) conform de Arbowet

Omgaan met niet-integer handelen en ongewenst gedrag

Een integriteitsbeleidsplan maken

Het maken van een integriteitsbeleidsplan begint met het inventariseren van kwetsbare punten binnen de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het aannemen van nieuw personeel en de omgang met relatiegeschenken en declaraties, maar ook aan autorisaties in een bedrijfsproces en controlemechanismen hierop. Wij helpen je graag om alle gevoelige aspecten van je bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Op basis daarvan maken we een plan op maat.

“Als corruptie een ziekte is, vormt transparantie een centraal onderdeel van de behandeling”

(Kofi Annan)

AVAQ. Regie in risicomanagement

Wij zien integriteitsonderzoek als een onderdeel van een geheel aan maatregelen om de veiligheid, privacy en integriteit in jouw organisatie te beschermen.

Meer over integriteitsmanagement