Regie in risicomanagement

Een veilige werk- en leefomgeving voor iedereen

Regisseurs in risicomanagement

Risicomanagement is de integrale aanpak van beveiliging binnen een organisatie of voor een familie, met als doel beschermen wat van waarde is, op een effectieve en kostenefficiënte manier.

Bescherming van mensen, informatie en goederen vraagt om een goede afstemming tussen risicobeheer, beveiliging, integriteit van de mensen die in de organisatie werken of op bezoek komen, omgang met (persoons)gegevens en crisismanagement.

Het begint met inzicht
De aanpak van veiligheid begint in onze ogen met bewustwording, kennis en inzicht. Want hoe meer inzicht, hoe beter je risico’s kunt inschatten en kunt beoordelen welke maatregelen écht zinvol zijn. Daarom beginnen we met het in kaart brengen van de realistische dreigingen van buitenaf en van binnenuit, de kwetsbaarheden in terrein, gebouw, systeem en mens, en (bij bedrijven en organisaties) de eisen en verwachtingen van stakeholders. En weten we alles over wet- en regelgeving. Na deze integrale risicoanalyse gaan we met je in gesprek over de vraag welke scenario’s je wel en niet aanvaardbaar vindt. Dat helpt om effectieve maatregelen te nemen die in verhouding staan tot de risico’s.

Doorgaand proces
Dreigingen en kwetsbaarheden kunnen veranderen en compliance moet periodiek worden aangetoond. Risicobeheersing is daarom geen eenmalige actie, maar een doorgaand proces. Een proces waarin het draait om de balans tussen veiligheid en vrijheid.

Plan direct een adviesgesprek

Wij zijn specialist in risicomanagement, gedreven door het verlangen van mensen naar vrijheid.
Vrijheid om te ondernemen, vrijheid om iets te ondernemen.

Meer over AVAQ
Onze aanpak

Regisseurs in Risicomanagment

Of het nu gaat om beveiligingsmaatregelen voor je organisatie, omgaan met privacygegevens, integriteit of beveiliging van personen en families, altijd geldt: hoe meer inzicht je hebt in de dreigingen en kwetsbaarheden, hoe beter je risico’s kan inschatten en kan beslissen hoe je ermee om wilt gaan. Als regisseurs in risicomanagement brengen wij daarom altijd eerst de dreigingen en kwetsbaarheden in kaart. En hebben we veel kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van risicomanagement.

Samen met onze klanten gaan wij vervolgens na welke maatregelen bescherming bieden en hoe die maatregelen optimaal kunnen worden ingericht. Met als resultaat: groei van hun eigen regie op het voorkomen en beheersen van beveiligingsrisico’s. En daarmee meer veiligheid én vrijheid.

Onze aanpak

Plan

AVAQ ondersteunt organisaties en families bij het ontwikkelen van een beleid dat bescherming biedt, vertrouwen bevordert en voldoet aan wet- en regelgeving. Dat begint met het stellen van de juiste vragen.

Onze aanpak

Do

Wij adviseren en implementeren maatregelen voor het vermijden of beperken van risico’s. Effectieve maatregelen die in verhouding staan tot de risico’s.

Onze aanpak

Check

AVAQ ondersteunt bij het analyseren van de veranderingen en het effect van de beschermingsmaatregelen. Voor het monitoren en controleren beschikken we over verschillende tools.

Onze aanpak

Act

Verandert er iets in de dreigingen en/of kwetsbaarheid, dan is bijsturen nodig. Gaat er toch iets fout? Dan regisseren wij het crisismanagement.

Regie in Securitymanagement

Samen werken aan integrale beveiliging

Kies voor weloverwogen, effectieve beveiligingsmaatregelen die goed aansluiten bij de behoeften en risico’s van je organisatie en voldoen aan de normen en vergunningen.

Krijg grip op beveiligingsrisico’s

Regie in privacymanagement

Zonder privacy is er geen vrijheid

Ga op een goede manier om met persoonsgegevens, voldoe aan de privacywetgeving en voorkom privacy-incidenten.

Krijg regie over privacyvraagstukken

Regie in integriteitsmanagement

Zeker van je zaak

Wij bevorderen, bewaken en borgen integriteit in je organisatie. Met een juiste balans tussen vertrouwen en waakzaamheid. We ondersteunen bij het vormgeven van het integriteitsbeleid en het implementeren van passende maatregelen. Daarnaast verzorgen we screenings van medewerkers. Gaat het toch mis, dan voeren we integriteitsonderzoek uit.

Ontdek hoe je een integere organisatie vormt

Family security office

Regie op beveiliging van personen en families

Wij zorgen dat jij en je familie zich veilig voelen. Zonder onnodige vrijheden op te geven.

Ontdek hoe wij de persoonlijke levenssfeer van gezinnen beschermen

Waarmee kunnen we helpen?

Wij helpen je graag verder

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Heb je een dringende vraag of verzoek? Bel +31 850 825 580 (24/7 bereikbaar).

Neem vrijblijvend contact met ons op
AVAQ is specialist in risicomanagement. Ons doel: een optimale balans tussen risico’s en veiligheid. Zodat jij je vrij voelt om te leven en te werken zoals jij dat wilt.

Actueel

Avaq actueel

Nieuwsoverzicht --

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer
Family Security Office

Nieuwe brochure Family Security Office – Voel je Veilig en Vrij

02/11/2023

AVAQ lanceert nieuwe brochure Family Security Office Bij AVAQ begrijpen we dat echte bescherming drie […]

Lees meer

Cyberveiligheid en de NIS 2 Richtlijn

29/08/2023

Je moet er niet aan denken, het hele elektriciteitsnet ligt eruit vanwege een cyberaanval. Dat […]

Lees meer