AVAQ kijktips – deel 2

24/10/2019

Eerder deelden wij al eens interessante kijktips voor het weekend. Vandaag delen wij deel 2 van onze kijktips met interessante series, afleveringen en documentaires. Hiermee krijg je meer inzicht in de digitale wereld van vandaag en de (mogelijke) invloed die dit op jou heeft. 


Dark Net

Een serie over het Dark Net die laat zien dat wat wij in ons dagelijks leven meemaken van het internet slechts een ”topje van de ijsberg is”. Thema’s als biohacking, cyber-kidnapping, verslavingen en webcams komen aan bod. Deze serie is te bekijken op Netflix. 

Serie Dark Net


VPRO Tegenlicht – Mensen, goden en technologie

In deze aflevering van tegenlicht reageren Kevin Kelly en Yuval Noah Harari op vragen over de toekomst van de mens. Hoe ziet onze wereld er over 25 jaar uit? Wat wordt de rol van de mens in de technologische wereld van de toekomst?  Bekijk deze aflevering hier.


Pre-Crime

Een documentaire op 2Dox uit 2019 (te zien met een NPO Start Plus Account) over voorspellende software, algoritmen en databases. Hiermee wordt geprobeerd toekomstige misdaden te voorspellen. Geen sciencefiction maar een technologie die anno nu door vele instanties gebruikt wordt. Bekijk Pre-Crime hier.


VPRO Thema – Wat nou privacy?

Een documentaire uit 2010, maar daardoor niet minder interessant en relevant, waarin gekeken wordt of privacy nog bestaat. Wie verzamelen onze data en wat gebeurt hier mee? Een ethisch hacker laat zien wat allemaal kan met onze telefoons, paspoorten en pasjes. Hoe makkelijk kun je een volledig profiel van iemand krijgen? Bekijk de documentaire hier. 


RAMBAM – Privédetectives

In deze aflevering duikt RAMBAM in de wereld van privédetectives en laten zij zien dat veel bedrijven privacy niet zo nauw nemen. Ondanks een vergunning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie wordt doelbewust de wet overtreden. Een goed voorbeeld hoe het niet moet en een werkwijze waar AVAQ sterk op tegen is. Bekijk de aflevering hier.

RAMBAM - Privédetectives

 

 

 

 

 


AVAQ zorgt voor betere bewustwording over privacy en veilig omgaan met (persoons)gegevens. Een workshop bewustwording bij jouw organisatie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

AVAQ kijktips - deel 2

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer