Een drieluik, deel 3: nafasecommunicatie (na een incident)

25/11/2020

Voor goede crisisbeheersing in jouw organisatie is communicatie van cruciaal belang. In deze driedelige serie ‘Crisisbeheersing valt en staat met goede communicatie’ worden de drie fasen van de communicatieketen uitgelegd:  

In deel 2 van deze blogserie las je over crisiscommunicatie. In deel 3 lees je over nafasecommunicatie. Stel je voor: er heeft een incident plaatsgevonden binnen jouw organisatie. De medewerkers zijn daar erg van geschrokken en ze hebben nog veel vragen. Hoe zorg je dan door middel van nafasecommunicatie voor duidelijkheid en geruststelling onder jouw medewerkers en naar de media?

Leer meer in de e-module van het IFV

Met nafasecommunicatie communiceer je na afloop van een incident met de betrokkenen. Je geeft een terugkoppeling over de stappen die worden en zijn gezet. Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft een e-module opgesteld over nafasecommunicatie. Tijdens deze module leer je meer over:

  • Het vormgeven van de overgang naar de nafase;
  • Het communiceren in de nafase gericht op het perspectief van betrokkenen;
  • Het bewaken van je eigen balans als professional tijdens de werkzaamheden in de nafase.

Ook bevat de module een handige toolbox met praktische hulpmiddelen die kunnen helpen bij de nafase. Wil je meer leren over nafasecommunicatie? Klik dan hier voor de e-module.

E-module nafasecommunicatie

Dit was de laatste blog van de driedelige serie ‘Crisisbeheersing valt en staat met goede communicatie’. Vragen over nafasecommunicatie of de besproken communicatieketen in het algemeen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Actueel

Meer avaq actueel

Family Security Office

Nieuwe brochure Family Security Office – Voel je Veilig en Vrij

02/11/2023

AVAQ lanceert nieuwe brochure Family Security Office Bij AVAQ begrijpen we dat echte bescherming drie […]

Lees meer

Cyberveiligheid en de NIS 2 Richtlijn

29/08/2023

Je moet er niet aan denken, het hele elektriciteitsnet ligt eruit vanwege een cyberaanval. Dat […]

Lees meer