Week van de veiligheid 2020: weerbaarheid tegen criminaliteit

05/10/2020

De Week van de Veiligheid is vandaag van start gegaan. Tijdens deze week wordt er extra aandacht besteed aan het bestrijden van criminaliteit. Dit jaar is het thema weerbaarheid: “Hoe kunnen ondernemers en burgers weerstand bieden tegen criminaliteit?”.

Vergroot het bewustzijn met 360 gradenvideo’s

Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) heeft een aantal 360 gradenvideo’s ontwikkeld waarmee gevaarlijke situaties levensecht ervaren kunnen worden. Denk aan een overval of inbraak. Deze innovatieve video’s vergroten het bewustzijn en daarmee de weerbaarheid tegen criminaliteit, een uitstekend middel voor jou en werknemers of collega’s.

Bekijk de video’s via de 360CCV app op mobiele telefoon of tablet. De app is gratis te downloaden in de Apple App store en Google Play Store. Beweeg tijdens het bekijken van de video telefoon of tablet heen en weer zodat je niets mist. De video’s kunnen voor een optimale ervaring ook met een virtual reality bril bekeken worden.

Zo bied je weerstand tegen criminaliteit

Oktober brengt de donkere dagen, en daarmee een grotere kans op criminaliteit, met zich mee. Het is in deze tijd dan ook extra belangrijk om de (preventieve) maatregelen voor jouw organisatie op orde te hebben. Hierbij behoort ook goede bewustwording van medewerkers. Breng jouw medewerkers tijdens de Week van de Veiligheid extra bewustwording bij over bedrijfsveiligheid en de bijbehorende risico’s door bijvoorbeeld een voorlichting of training te organiseren.

Een goed beveiligingsplan is een must have voor organisaties. Het opstellen, implementeren en onderhouden van een volledig beveiligingsplan zorgt voor optimale weerstand van jouw organisatie tegen criminaliteit en ongewenste gebeurtenissen. Nog niet overtuigd? Lees dan hier onze 5 redenen voor het (laten) opstellen van een goed beveiligingsplan. AVAQ is specialist in bedrijfsveiligheid en het opstellen van beveiligingsplannen. Met de veiligheidsscan van AVAQ wordt er een volledig beeld gecreëerd van de maatregelen die voor jouw organisatie nodig heeft. Op basis van de resultaten van de veiligheidsscan stelt AVAQ een beveiligingsplan op waarmee jouw organisatie optimaal kan worden beveiligd.

Meer informatie over bedrijfsveiligheid of interesse in een kennismakingsgesprek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Week van de Veiligheid: weerstand

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer