AVAQ vertelt over bedrijfsrecherche en integriteit bij Burger Support

05/10/2017

Dinsdag 3 oktober was AVAQ Groep, op uitnodiging van Marcel Burger, aanwezig bij Burger Support om een presentatie te geven over bedrijfsrecherche en integriteit aan HR professionals van verschillende bedrijven. Doormiddel van een interactieve presentatie heeft Daniël inzicht gegeven in de werkwijze en mogelijkheden van een Particulier Onderzoeksbureau.

Hoe werkt Vidocq onderzoeksbureau?

Daniël heeft vertelt hoe Vidocq, het particulier onderzoeksbureau van AVAQ, te werk gaat op het gebied van bedrijfsrecherche en integriteit. In samenspraak met de HR professionals is de vraag beantwoordt waarom de samenwerking met een extern onderzoeksbureau zinvol kan zijn. Dit is bijvoorbeeld zo in geval van emotioneel betrokken kwesties, maar ook om preventieve integriteitsmaatregelen op een professionele en rechtsgeldige manier in te richten.

Zo heeft employment screening soms een slecht imago. Er wordt gedacht dat het wantrouwend over kan komen. Bij AVAQ zijn we ervan overtuigd dat het screenen van personeel kan bijdragen aan een gezonde arbeidsverhouding. Het is hiervoor essentieel dat er helder en duidelijk wordt gecommuniceerd met de (potentiële) medewerker. Als werkgever gaat u tenslotte investeren in uw (nieuwe) medewerker en is het helemaal niet raar dat u de integriteit op een objectieve manier verifieert.

Wij willen Burger Support hartelijk danken voor de uitnodiging. Gezien de positieve reacties vertrouwen wij erop dat de HR professionals meer inzicht hebben gekregen in de mogelijkheden van bedrijfsrecherche en integriteitskwesties.

Benieuwd geworden? Wij komen graag ook bij u meer vertellen over bedrijfsrecherche en integriteit! Neem contact met ons op. 

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer