Week van de RI&E 2021

21/06/2021

Vandaag is de Week van de RI&E van start gegaan. Deze week geeft extra aandacht aan de Risico- inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Een RI&E is een belangrijk én verplicht instrument om de gezondheid en veiligheid op het werk te bevorderen. Lees voor een uitgebreide uitleg van de RI&E onze eerder geschreven blog. Het thema van dit jaar luidt: toekomstbestendige maatregelen voor een gezonde (thuis)werkplek. Thuiswerken is tegenwoordig niet meer zo gek, het lijkt er zelfs op dat het thuiswerken een definitiever karakter gaat krijgen. Dat maakt dat er nieuwe vraagstukken ontstaan over de gezondheid van thuiswerkende medewerkers. In deze blog lees je waarom AVAQ zich inzet voor de Week van de RI&E én wat wij voor jou op onze agenda hebben staan.

Ieder jaar is AVAQ supporter van de Week van de RI&E. Wij vinden extra aandacht voor (de Week van) de RI&E belangrijk, omdat een RI&E essentieel is voor een veilige en gezonde (thuis)werkplek. Door als supporter mee te doen willen wij iedereen daar bewust van maken. AVAQ is specialist op het gebied van de RI&E en staat klaar voor haar klanten. Onze adviseurs begeleiden bij het opstellen, implementeren en up-to-date houden van een RI&E aangepast op jouw organisatie.

Podcast Steunpunt RI&E

Steunpunt RI&E heeft een podcast gemaakt waarin wordt ingegaan op de RI&E. Onder andere beeldschermwerk en corona komen hierin aan bod. Beluister hieronder de eerste aflevering van deze podcast of klik hier om naar een overzicht van de afleveringen op Spotify te gaan.

Test je kennis over de RI&E!

Hoe staat het ervoor met jouw kennis over de RI&E? Houd deze week onze LinkedIn-pagina en website in de gaten voor de test!

Route naar de RI&E

Naast de podcast heeft Steunpunt RI&E een online applicatie gepubliceerd genaamd ‘Route naar de RI&E’. Deze route helpt je op weg naar een RI&E voor jouw organisatie. Na het beantwoorden van een aantal vragen kun je kiezen via welke route jij aan de slag wil met de RI&E. Je kiest dus zelf voor de manier die het beste bij jouw organisatie past!

Route naar de RI&E

AVAQ is specialist in het opstellen en implementeren van een RI&E. Onze adviseurs kijken samen naar jouw volledige organisatie om vervolgens een passende RI&E op te stellen. Daarnaast wordt er gekeken naar de beste manier om de RI&E in jouw organisatie te implementeren. Naar aanleiding van deze week vragen over de RI&E of over onze werkzaamheden op het gebied van de RI&E? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer