Het is niet zomaar mogelijk om als Nederlands bedrijf, actief in de sector veiligheid en beveiliging in Nederland, dezelfde activiteiten in België aan te bieden. We spreken misschien dezelfde taal, maar de sector veiligheid en beveiliging is anders georganiseerd.
Enkele voorbeelden waar Nederlanders en Belgen langs elkaar heen kunnen praten zijn:
- In Nederland wordt beveiliging veelal gedefinieerd als: ‘Het geheel van maatregelen om een te beveiligen doel te beschermen tegen schadelijke invloeden’. Als je in België over beveiliging spreekt dan gaat het over het materiaal (elektronische en bouwkundige maatregelen) en de installatie ervan dat wordt gebruikt om misdrijven te voorkomen, denk hierbij aan alarmsystemen en camerasystemen;
- In Nederland vallen persoonsbeveiliging, objectbeveiliging en evenementenbeveiliging onder de noemer beveiliging, in België wordt dit bewaking genoemd. Bewaking betekent in België namelijk: allerhande vormen van toezicht op en bescherming van goederen en personen;
- In België moet je vergund zijn voor het verstrekken van veiligheidsadvies, in Nederland is dit niet het geval;
Wie controleert de vergunningen eigenlijk?
De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken houdt toezicht op ondernemingen die in België diensten aanbieden die te maken hebben met: beveiligings- en veiligheidsadviezen, beveiligingsdiensten en/of bewakingsdiensten. Het aanbieden van deze adviezen en diensten is in België zonder de vereiste vergunning(en) en opleiding(en) (attesten) verboden en strafbaar voor zowel de aanbiedende als de afnemende partij. Mede hierom is het voor Nederlandse ondernemingen van belang dat zij eerst de juiste vergunning(en) en opleiding(en) (attesten) halen voordat ze werkzaamheden gaan verrichten in België.
Een vergunning? Waarom?
Vergunningen en opleidingen zijn verplicht met een reden. Ze geven aan dat een organisatie en de medewerkers voldoen aan verplichte wet- en regelgeving. Voor ondernemingen die veiligheids-, beveiligings- en/of bewakingsdiensten aanbieden in België staat dit beschreven in de Wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid.
En hoe heeft ASC dit georganiseerd dan?
Allround Security Company B.V.B.A. (ASC) is vergund voor het verstrekken van veiligheidsadvies, in het bezit van een Belgische rechtszetel en officieel gevestigd in Brasschaat.
Sinds 2000 levert ASC diensten die uiteenlopen van sleutelhouderschap tot volledige organisatie en coördinatie van veiligheid en beveiliging voor families in Brasschaat en omstreken. Persoonlijk contact, vertrouwde gezichten en maatwerk staan hierbij centraal.
De veiligheidsmedewerkers van ASC zijn volledig op de hoogte van de situatie van de klant, kennen de omgeving van Brasschaat door-en-door en zijn bekend met lokale installateurs, systemen en alarmcentrales. Met onze 24/7 365 dagen bereikbaarheid en beschikbaarheid is het onze missie om de veiligheid van families optimaal te borgen.
ASC is onderdeel van AVAQ Groep
AVAQ Groep, met de werkmaatschappijen Allround Security Company (ASC) en Vidocq bedrijfsrecherche, is in Nederland vergund voor het verrichten van beveiligingswerkzaamheden en rechercheonderzoeken.
Bij AVAQ Groep geloven we dat je samen met de klant op zoek moet naar de juiste oplossing. Want alleen door nauw samen te werken krijg je de beste informatie en kun je proportioneel handelen met respect voor alle gevoeligheden. Ons principe is dat je mensen moet behandelen zoals je zelf graag behandeld wilt worden.
AVAQ Groep is ISO 9001 gecertificeerd (internationale norm voor kwaliteitsmanagement) en Vidocq, werkmaatschappij van AVAQ Groep, is in het bezit van het Keurmerk Particulier Onderzoeksbureau van De Nederlandse Veiligheidsbranche. Onze diensten zijn door een onafhankelijke certificeringsinstantie (TÜV Rheinland) getoetst op kwaliteit, professionaliteit, integriteit en betrouwbaarheid. Deze certificeringen tonen aan dat al onze diensten en producten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving in Nederland en België.
Voor vragen kunt u contact opnemen via: +31 321 311773 of +32 329 72867.