STOP met dag-rapporten, maak je eigen ‘Crazy Wall’ voor security.

10/10/2016

Werk slim en bespaar tijd met Cappt: je eigen security database.

In bijna iedere serieuze detective serie kom je ze tegenwoordig tegen: ‘Crazy Walls’. Een crazy wall is een (prik)bord waarop aanwijzingen worden gepind om verbanden inzichtelijk te maken. Je kent ze wel:

225942 a81fueu f79134 original 1475072681

Crazy Wall in de film: A Beautiful Mind.

226135 kluryn4 d4f53d original 1475482800

Crazy Wall in de serie: Homeland.

Van Crazy Wall naar geavanceerde software

De speurneuzen in deze detectives zijn opzoek naar antwoorden voor hun samenzweringstheorie of opzoek naar een specifieke dader. Op basis van onderzoek worden personen, voertuigen, locaties, voorwerpen, foto’s en documenten aan elkaar gekoppeld zodat verbanden inzichtelijk worden. De crazy wall maakt het denkwerk inzichtelijk, maar in werkelijkheid gaat dit natuurlijk anders. Opsporingsinstanties maken hiervoor gebruik van speciale onderzoekssoftware: geavanceerd en prijzig. Een digitale crazy wall zou voor security professionals, zoals beveiligers en security-afdelingen die hun dagelijkse werkzaamheden toch al moeten rapporteren, onwijs behulpzaam zijn. Cappt is hiervoor de oplossing: overal rapporteren en eenvoudig relaties leggen tussen informatie.

Het nut van het leggen van relaties tussen informatie

Losse aanwijzingen op een crazy wall worden met elkaar verbonden doormiddel van lijnen, er wordt een relatie gelegd. Door deze relaties worden verbanden inzichtelijk wat voor nieuwe inzichten kan zorgen.

226183 fargowall 3e140c original 1475495867

Crazy Wall in de serie: Fargo.

Als beveiliger maak je dagelijks rapporten, toch?

Als beveiliger zou je dagelijks je werkzaamheden moeten rapporteren, niet in dag-rapporten, maar in korte, snelle meldingen. Korte, snelle meldingen besparen tijd en geven betere inzichten. Een melding is een bundeling van essentiële informatie. Op basis van een melding kan op een later moment nagegaan worden hoe een situatie ook alweer was: welke personen waren aanwezig? – om welk voertuig ging het? – op welke locatie vond dit plaats? – etc.

De informatie die wordt vastgelegd dient ter verantwoording en mogelijk om op een later moment gebruikt te worden, zeker als de informatie in relatie staat tot andere informatie. Toch wordt de informatie die beveiligers vastleggen beperkt gebruikt, simpelweg omdat de ontsluiting vaak niet eenvoudig genoeg is en er geen verbanden worden gelegd. Dit is zonde, want van informatie kun je veel leren en dat is voor goede security essentieel.

Van dag-rapporten naar een Crazy Wall voor security

Wat nou als je als security professional heel snel, altijd en overal meldingen kan maken die automatisch op je online crazy wall worden geplaatst? Geen lange dag-rapporten meer, waarmee waarschijnlijk toch niets wordt gedaan. Maar simpele meldingen waaraan personen, voertuigen, locaties, voorwerpen, documenten en/of foto’s worden gekoppeld en in verband worden gebracht met andere meldingen die bijvoorbeeld door collega’s zijn gemaakt. Cappt maakt dit mogelijk.

225080 cappt responsive c40506 large 1474294527

Met Cappt kun je via je smartphone, tablet of pc dagelijkse werkzaamheden rapporteren. Aan een rapport worden personen, voertuigen, locaties, voorwerpen, documenten en foto’s gekoppeld, voor het gemak noemen wij dit assets. De koppelingen met de assets zijn relaties, dus eigenlijk de lijntjes op een crazy wall. Samen met je collega’s bouw je een database met assets door eenvoudig je dagelijkse werkzaamheden te rapporteren. Lees hier uitgebreider over de werking van Cappt.

Wij gaan voor Lean in de security sector, doe jij met ons mee?

De basis van Cappt is ontwikkeld. Dit hebben we kunnen realiseren in samenwerking met een corporate security afdeling van een Nederlandse multinational. Door deze samenwerking en de kennis en ervaring van de ontwikkeling van Appcident en XSIS is Cappt ontwikkeld.

Cappt wordt geleverd als gepersonaliseerd platform via een eigen URL: https://eigennaam.cappt.it.

Ben jij een early adopter of wil je meer informatie over Cappt? Neem vrijblijvend contact met ons op via: +31 321 311773 of meldt je aan via de website: www.cappt.it.

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer