Safer Internet Day 2019: Together for a better internet

05/02/2019

Het is vandaag ‘Safer Internet Day’, op deze dag wordt er wereldwijd aandacht besteed aan online veiligheid. Van cyberpesten tot sociale netwerken, ieder jaar zet Safer Internet Day in het thema van een actueel issue. De slogan van 2019 luidt: “Together for a better internet”. Hiermee wordt iedereen opgeroepen om samen te zorgen voor een veiligere online omgeving.

Draag een steentje bij door zelf alert te zijn en anderen te wijzen op de online gevaren die steeds vaker voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan phishing of virussen, check het webadres van een website op een SSL-certificaat (https:// en dicht slotje) en neem eens een kijkje op Veilig Internetten: een site vol met vragen en antwoorden over veiliger internetten zowel op mobiel, computer en andere apparaten. Wees bewust van jouw internet instellingen en handelingen!

AVAQ biedt advies op maat over veiliger internetten en verzorgt workshops bij diverse organisaties (bijvoorbeeld scholen). Meer weten? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. 

 

Actueel

Meer avaq actueel

De Europese Dag van de Privacy

28/01/2023

Vandaag, 28 januari, is het de dag van de privacy. De dag waar we even […]

Lees meer

Daniël de Jong nieuw bestuurslid Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland (VBN)

23/01/2023

Op dinsdag 17 januari is Daniël de Jong toegetreden tot het bestuur van Vereniging Beveiligingsprofessionals […]

Lees meer