Deze functie op uw smartphone kan uw leven redden

19/10/2017

Bij veel mensen is het onbekend dat smartphones een SOS-functie hebben. Zowel Apple als Samsung toestellen hebben deze functie standaard beschikbaar en kunnen uw leven redden in geval van nood. Het instellen van een SOS-noodknop is een essentieel onderdeel voor uw persoonlijke veiligheid.

Een veilig gevoel

Zodra u onderweg bent is het prettig om te weten dat een noodnummer gebeld kan worden met een eenvoudige handeling op de telefoon. Hiervoor hoeft de telefoon niet eerst ontgrendeld te worden, waardoor het mogelijk is om een SOS melding snel en onopvallend te verzenden. Vanzelfsprekend hoopt u deze functie nooit te hoeven gebruiken, maar de aanwezigheid kan bijdragen aan een veiliger gevoel. De noodfunctie zit ingebouwd in Apple en Samsung toestellen en kan op twee verschillende manieren worden ingesteld. Het is daarom prettig om te weten wat er precies gebeurt zodra u gebruik maakt van de SOS-functie en hoe u deze in kunt stellen.

Zo verstuurt u een SOS-noodmelding met uw iPhone of Samsung toestel

https://www.youtube.com/watch?v=zWgAObLCRNE

Zo verstuurt u een SOS-noodmelding met overige Android toestellen

In tegenstelling tot telefoons met iOS hebben Android toestellen geen ingebouwde SOS-functie. Echter zijn er in de PlayStore verschillende apps te vinden die gebruikt kunnen worden in geval van nood. Een voorbeeld hiervan is de SOS Emergency App. In deze app kunt u contacten kiezen, een type SOS-bericht instellen en instellen wanneer deze verzonden moet worden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen een noodmelding te laten versturen wanneer u meerdere keren uw volume of power-knop indrukt. Ook zijn er extra’s als een sirene geluid of het verzenden van een foto in te stellen.

Ook op een Android toestel kunnen ICE (In Case of Emergency) contacten worden ingesteld. Dit kunt u doen door in uw contactenlijst duidelijk ICE in de naam toe te voegen. Bij Android is het helaas wel zo dat een ICE contact alleen zichtbaar is wanneer de telefoon ontgrendeld is. Echter kunt u de ICE-app downloaden in de Play Store. ICE contactgegevens kunnen dan als notificatie getoond worden, zo zijn ze op een lockscreen zichtbaar.

Heeft u vragen over het instellen van uw SOS-functie of wilt u graag meer weten over een specifiek persoonlijke veiligheid onderwerp? Laat het ons weten

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer