AVAQ support de week van de RI&E

19/06/2019

Week van de RI&E

Goed werkgeverschap en goede zorg voor medewerkers is steeds belangrijker binnen organisaties. Dit is niet zonder reden: bedrijven die hier aandacht aan besteden hebben veel minder last van verzuim en mede daardoor een betere bedrijfscontinuïteit. Investeren in medewerkers en de omgeving waarin zij werkzaam zijn is dan ook van cruciaal belang.

Een RI&E (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) zorgt voor preventief de juiste aandacht besteden aan een prettige en veilige werkomgeving. Om het belang hiervan extra onder de aandacht te brengen vindt ieder jaar de week van de RI&E plaats, georganiseerd door Steunpunt RI&E. Het jaarthema dit jaar is: Beroepsziekten te lijf met de RI&E, hiermee ligt de nadruk extra op het voorkomen van beroepsziekten die voortkomen uit een onveilige werkomgeving.

Minder onnodige kosten 

AVAQ is al meerdere jaren supporter van de week van de RI&E en schenkt dan ook ieder jaar aandacht aan dit belangrijke thema. Vanuit onze ervaring weten wij hoe belangrijk een goede RI&E voor organisaties is. Met een RI&E zorgen organisaties voor een preventieve aanpak op het gebied van bedrijfsrisico’s, hierdoor wordt voorkomen dat organisaties veel (onnodige) kosten maken aan incidenten. Dit sluit dan ook naadloos aan op ons jaarthema: het jaar van duurzame veiligheid. Preventieve maatregelen dragen veel bij aan bedrijfsresultaten op de langere termijn.

Check jouw organisatie en win!

Tijdens deze week van de RI&E helpen wij organisaties graag op weg. Daarom stellen wij onze RI&E checklist gratis beschikbaar. Deze overzichtelijke checklist brengt snel inzichtelijk welke documenten wel of niet in huis zijn. Vraag de gratis checklist aan door ons te mailen. Wil je daarnaast kans maken op een gratis RI&E quickscan of telefonisch advies consult? Vermeld dan in je mail: Maak kans op en de naam van jouw organisatie. Meedoen kan de hele maand juni, de winnaar ontvangt in de eerste week van juli bericht.

RI&E Checklist

Is jouw organisatie RI&E-plichtig? 

De meeste organisatie zijn RI&E-plichtig. Dit betekent dat je als organisatie vanuit de Arbowet verplicht bent een RI&E uit te voeren. Via onderstaande stroomdiagram van Steunpunt RI&E check je eenvoudig of jouw organisatie verplicht is een RI&E uit te voeren.

Stroomdiagram Steunpunt RI&E

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer