AVAQ Groep reikt RI&E certificaten uit aan Noppies en Gulf.

08/04/2016

AVAQ Groep heeft afgelopen periode de organisaties Noppies en Gulfbegeleidt bij het uitvoeren van de risico- inventarisatie & -evaluatie (RI&E). Beide organisaties zijn bewust bezig met het borgen van veiligheid op de werkvloer. Dit toont goedwerkgeverschap.

De begeleiding bij het opzetten en uitvoeren van de RI&E door medewerkers van AVAQ is pragmatisch en no-nonsense. Ideaal!

Operationeel manager – Gulf

Van beide organisaties zijn de RI&E en het plan van aanpak getoetst en goed bevonden door een extern ingehuurde hogere veiligheidskundige. Voor dit resultaat hebben Noppies en Gulf een RI&E certificaat ontvangen.

203245 schermafbeelding%202016 04 07%20om%2016.43.31 5c3288 original 1460040234

Foto: AVAQ Groep reikt RI&E certificaat uit aan Noppies en Gulf.

Een RI&E is, naast een wettelijke verplichting, een ideale tool voor het borgen van de veiligheid van medewerkers en de continuïteit van de organisatie.

Safety consultant – AVAQ Groep

Opvolgend op de RI&E wordt bij beide bedrijven in samenspraak een bedrijfsnoodplan opgesteld. Hierbij wordt onder andere een BHV-plan en een ontruimingsplan gemaakt. Ook worden nieuwe ontruimings- en aanvalsplattegronden getekend.

De Arbowet en de verschillende NEN normeringen (NEN 4000:2008, NEN 8112:2010, NEN 1414:2007) dienen als kader en uitgangspunt. Het belangrijkste is dat de maatregelen in de praktijk goed functioneren, zodat iedereen aan het einde van de dag veilig naar huis gaat.

Zowel Noppies als Gulf wil veiligheid op een professionele manier borgen. Om te zorgen voor continuïteit, bezoekt AVAQ de bedrijven meerdere malen per jaar om in samenspraak met de preventiemedewerker zorg te dragen voor het plan van aanpak en eventuele aanpassingen in het bedrijfsnoodplan. Op deze manier bouwt AVAQ samen met Noppies en Gulf aan een veilige en harmonische werkomgeving.

Wilt u meer informatie over hoe wij samen bouwen aan vertrouwen binnen organisaties? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer