AVAQ gaat voor samen bouwen aan vertrouwen

21/11/2017

“Wij vinden dat je altijd samen met je opdrachtgever op zoek moet naar de juiste oplossing”, vertelt Harry de Jong van AVAQ Groep in Dronten. “Daarbij maakt het niet uit of het gaat om fraude en integriteit, bedrijfsveiligheid of persoonlijke veiligheid. Door nauw samen te werken krijg je de juiste informatie en kun je de beste adviezen geven, vanzelfsprekend met respect voor alle gevoeligheden.”

Bijna twintig jaar zit familie De Jong via hun eigen bedrijf in het veiligheidsvak. De zaak werd in 1998 opgericht door Harry de Jong. Vandaag de dag werken ook zijn vrouw Gerie, dochter Cindy en zoon Daniël bij AVAQ. Continuïteit gewaarborgd dus. “We werken altijd met open vizier, dus transparant naar alle betrokkenen”, leggen Daniël en Harry uit. “Kijk naar ICT. Daar spelen diverse actuele veiligheidsonderwerpen, maar vergeet men vaak te checken wie het ICT-systeem bij een bedrijf beheert. De vraag ‘Wie neem je aan?’ is belangrijk, want de betreffende medewerker kan met bedrijfsinformatie aan de haal gaan. Het hoeft natuurlijk niet, maar je moet de risico’s zo klein mogelijk maken, net als bij heel veel andere zaken. Eventuele screenings zijn bij ons altijd volledig transparant, ook voor degene om wie het draait. Het grote voordeel is dat iemand dan op voorhand al veel meer over zijn of haar achtergrond vertelt.”

Fraude en integriteit
Op het gebied van fraude en integriteit onderscheidt AVAQ aan de ene kant ongewenst gedrag van medewerkers en eventuele buitenstaanders en aan de andere kant preventie. “Bij ongewenst gedrag doen we onderzoek en stellen we een rechtsgeldige rapportage op. Ook hier geldt dat het goed is om mensen te vertrouwen, maar dat controles nodig blijven. Het is goed dat mensen dat weten omdat er bijvoorbeeld gedrags- en huisregels bestaan. En dat bedrijven nadenken over hun aannamebeleid. Je kunt integer handelen van je medewerkers zeker goed beïnvloeden”, vertelt Harry de Jong. “Maar vaak moet er eerst wat aan de hand zijn, voordat bedrijven preventieve maatregelen nemen.” Daniël de Jong vult aan: “Het einddoel is altijd een prettige werk- of woonomgeving.”

Bedrijfsveiligheid
Bedrijven hebben met een scala aan veiligheidsonderwerpen te maken, waarbij vanuit AVAQ ondersteuning geboden kan worden. “Het optimale is dat bedrijven een beveiligingsplan laten maken, waarin alle ins en outs naar voren komen. Variërend van de organisatie van een beveiligingsplan tot het maken van ontruimingsplattegronden en het voorkomen van ongevallen. Juist op het gebied van arbeidsomstandigheden gelden wettelijke regels en merken we dat we om die reden een plan voor een bedrijf mogen maken”, vertelt Daniël de Jong gedreven. “Maar welk plan je ook maakt, het belangrijkste is dat het tussen de oren van de medewerkers komt te zitten.” Harry de Jong: “Essentieel is om te kijken wat het doel is. Wil je een camerasysteem om een inbraak te kunnen signaleren of moeten de eventuele inbrekers ook herkenbaar in beeld komen?”

Persoonlijke veiligheid
Bij AVAQ is het allemaal ooit begonnen met persoonlijke veiligheid. Nadat Harry de Jong jarenlang betrokken is geweest bij de beveiliging van de familie en het bedrijf Heineken, besloot hij in Dronten zijn eigen bedrijf op te zetten. “Het gaat dan veelal om vermogende families. Je maakt samen met hen een plan, waardoor een risicoprofiel ontstaat. Vertrouwen is enorm belangrijk, want een familie geeft de nodige informatie aan ons door om ons werk goed te kunnen doen. Alleen samen kunnen we het veiliger maken.” In het Belgische Brasschaat heeft AVAQ een nevenvestiging om de vermogende Nederlanders, die daar wonen, goed te kunnen bedienen op het gebied van persoonlijke veiligheid.

AVAQ wil de activiteiten in Flevoland uitbreiden. Onder meer door specifieke workshops aan te bieden op het gebied van integriteit en ICT-beveiliging. Daarnaast is Daniël de Jong onlangs voorzitter geworden van Jong Management Flevoland en maakt Harry de Jong deel uit van Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland. Het bedrijf voldoet 
aan alle benodigde keurmerken. Het bedrijfs-
recherchebureau Vidocq beschikt over het keurmerk particulier onderzoeksbureau. «

AVAQ Groep

Handelsweg Noord 34, 8251 JT Dronten
Telefoon 0321 – 31 17 73
E-mail ddjong@avaq.eu

www.avaq.eu


 

Bron: https://www.ondernemersbelang.nl/kennisbank/avaq-gaat-voor-samen-bouwen-aan-vertrouwen

Tekst: Willem Bakering / Fotografie: John Phielix

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer