2019: het jaar van duurzame veiligheid

15/01/2019

AVAQ staat ieder jaar in het teken van een jaarthema. Dit jaar gaan we voor: Duurzame Veiligheid en introduceren we ons Beter Veilig Keurmerk.

Waarom duurzame veiligheid? Omdat wij nog te vaak zien dat veiligheid pas op de agenda komt zodra het mis is gegaan. Er worden alleen ad-hoc maatregelen genomen, waardoor er van incident-naar-incident wordt gewerkt. Dit zorgt niet alleen voor onnodige ongewenste gebeurtenissen, maar kost ook meer geld dan een preventieve aanpak. Alles behalve duurzaam, en hier willen wij iets aan doen.

Wat is duurzame veiligheid?

Duurzame veiligheid betekent dat er maatregelen geïmplementeerd zijn die enerzijds bestendig zijn tegen reële risico’s en anderzijds standhouden in de toekomst. Wij geloven in een allesomvattende aanpak met een combinatie van maatregelen om ongewenste gebeurtenissen te voorkomen, te beperken en te beheersen.

Om je hierbij te helpen ontwikkelen wij een Beter Veilig Keurmerk – checklist. Hiermee kun je zelf controleren of je valt onder Beter Veilig 1-ster, 2 sterren of 3 sterren.

  • Beter Veilig ★ 1-ster betekent dat je alleen ad-hoc veiligheidsmaatregelen neemt na een incident;
  • Beter Veilig ★★ 2-sterren betekent dat je diverse veiligheidsmaatregelen hebt geïmplementeerd.
  • Beter Veilig ★★★ 3-sterren betekent dat je ongewenste gebeurtenissen voorkomt, beperkt en beheerst op basis van integraal geïmplementeerde veiligheidsmaatregelen.

Benieuwd hoe jij ervoor staat? Download binnenkort onze Beter Veilig Keurmerk – checklist.

Heb je hulp nodig om Beter Veilig 3-sterren te worden? Neem dan contact met ons op en wij helpen je met het implementeren van duurzame veiligheidsmaatregelen. 

Actueel

Meer avaq actueel

Family Security Office

Nieuwe brochure Family Security Office – Voel je Veilig en Vrij

02/11/2023

AVAQ lanceert nieuwe brochure Family Security Office Bij AVAQ begrijpen we dat echte bescherming drie […]

Lees meer

Cyberveiligheid en de NIS 2 Richtlijn

29/08/2023

Je moet er niet aan denken, het hele elektriciteitsnet ligt eruit vanwege een cyberaanval. Dat […]

Lees meer