Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28/04/2020

Elk jaar organiseert de International Labour Organization (ILO) op 28 april de ‘Wereld Dag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk’. Op deze dag ligt er extra focus op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekte. Dit is, zeker in deze tijd, geen onbelangrijk onderwerp. Het thema van dit jaar is onvermijdelijk – Stop de pandemie: Veiligheid en gezondheid op het werk kunnen levens redden.

Organisaties, bedrijven en instellingen staan momenteel voor een enorme (nieuwe) uitdading wat betreft het beschermen van de veiligheid en gezondheid op de werkvloer. De maatregelen die per land genomen worden dwingen bedrijven volgens aangepaste richtlijnen te werken, iets dat voor de meesten van ons nieuw is.

In één van onze voorgaande blogs deelden wij al tips hoe om te gaan met deze situatie en je medewerkers (en o.a. hun privacy). Bijvoorbeeld: blijf medewerkers actief en structureel informeren over de huidige situatie, dit voorkomt onrust en onnodig gevaar. Onze corona-MINDMAP bevat actuele belangrijke informatie, tools, (hulp)maatregelen en tips hoe Nederlandse ondernemingen de bedrijfscontinuïteit zo goed mogelijk kunnen blijven borgen in deze coronatijd. Binnenkort delen wij een nieuwe Mindmap met tips, informatie en tools voor het op een veilige en verantwoorde manier teruggaan naar de “normale” werkvloer. Houd onze website en LinkedIn in de gaten voor meer informatie.

AVAQ geeft grip op risico’s en zorgt voor een veilige en gezonde werkvloer. Ook in coronatijden helpen wij verder,  neem vrijblijvend contact met ons op.

Actueel

Meer avaq actueel

Nieuw AVAQ teamlid: Jette de Weerd

09/01/2024

Per november is Jette de Weerd gestart met haar afstudeerstage bij AVAQ. Maak kennis met […]

Lees meer

Daniël toegetreden tot Raad van Toezicht SVPB

05/01/2024

Per juni 2023 is Daniël de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht […]

Lees meer